SLATKO ZADOVOLJSTVO

Puding kolač ćete obožavati: Sočan, kremast i tako jednostavan za pripremu!(RECEPT)

 Savršena kremsta teksura i jedinstven ukus 

Recepti 22.11.2020. - 17:34h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci

 

Biskvit:

 

Ovo su količine sastojaka za jedan biskvit, a vama su potrebna dva ista.

 

  • 6 jaja
  • 110 g šećera
  • 5 kašičica kakaa u prahu
  • 100 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mleka
  • 150 ml ulja

 

Puding krem od čokolade:

 

  • 850 ml mleka
  • 2 praška za puding s ukusom čokolade
  • 90 g šećera
  • 100 g mlečne čokolade

 

Puding krem od vanile:

 

  • 850 ml mleka
  • 2 praška za puding s ukusom vanile
  • 90 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca

Priprema:

 

Belancima dodajte prstohvat soli i izmiksujte ih u čvrsti sneg. Žumanca penasto izmiksujte sa šećerom. Dodajte kakao, kratko izmiksujte, pa dodajte mleko i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmiksujte.

 

Na kraju varijačom umešajte sneg od belanaca. Biskvitnu smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 C. Čačkalicom proverite je i testo pečeno.

 

Umesto da pravite dve iste kore, možete i jedno prepoloviti, ukoliko vam nije previše tanka (po vašoj želji). Čokoladi krem pripremite na isti način kao i krem od vanile, samo umesto maslaca u kuvani puding dodajte na kockice razlomljenu čokoladu.

 

Vruć krem izlijte preko biskvita. Za pripremu krema od vanile, puding skuvajte prema uputima a na pakovanju, zajedno sa šećerom. Skinite sa vatre, pa dodajte na kockice izrezan maslac i mešajte dok se ne otopi. Krem od vanile preliti preko čokoladnog krema, zatim dodati i drugu koru.

 

Napraviti nadev od čokolade i preliti preko torte. Kolač pre posluživanja ohladite najpre na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs/masterchef-recepti.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...