Ukuso i zdravo

Integralni hleb iz šerpe: Koristan način pripreme koji morate da naučite! (RECEPT)

Naučite da pripremite hleb na 100 načina, jer to je znanje koje svako od nas mora da ima

Recepti 18.11.2020. - 08:19h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

500 ml. mlake vode

20 gr. kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

ukupno oko 850 gr brašna

od toga:

 

100 gr integr. pšenuičnog

50 raženog integralnog

2 kašike lanenog semena

1 kašika suncokretovog semena

može i susam 2 kašike

 

Priprema: U lonče sipati 200 ml vode i kvasac šećer i 2 kašike brašna i izmešati da kvasac naraste. Sipati u vanglu dodati ostatak vode, brašna soli i zamesiti tvrđe glatko testo. Ostaviti da naraste. Istresti na sto koji ste pobrašnjivili. Malo ga rukama obraditi napraviti loptu i nožem zaseći na sredini u obliku krsta.Šerpu pobrašnjiviti i staviti hleb u šerpu prečnika 24 cm.

 

Pokriti da odmori sat vremena i peći na 180 stepeni C oko sat vremena ako je još težak vratiti još desetinu minuta. Vruć hleb pokriti krpom pa ga izvaditi iz šerpe.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...