Sočno i pikantno jelo

Piletina na grčki način: Ko je jednom proba, uvek je ovako sprema! (RECEPT)

Odličan izbor za porodični ručak

Recepti 17.11.2020. - 15:25h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: Igy the cook

Sastojci:pileći bataci, 5 čenova belog luka, sok od limuna, 1 kašičica origana, 1 kašičica majčine dušice, 1 kašičica dimljene mlevene paprike, so i biber, 80 ml maslinovog ulja, 100 g grčkog jogurta, 1 kašičica kajenske paprike, mirođija.

Priprema: Pomešajte sitno seckani beli luk, sok od limuna, origano, majčinu dušicu, pa dodajte dimljenu papriku, 50 ml maslinovog ulja i sve promešajte. Piletinu uvaljajte u smesu i ostavite da stoji oko dva sata da se sastojci sjedine.

 

Napravite sos: Grčki jogurt, 30 ml maslinovog ulja, limunov sok i mirođiju promešajte lepo, pa ohladite.

 

Nakon što je odstajalo, meso propržite i servirajte sa sosom.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...