specijalitet

Piletina s kremastim sosom od sira i putera iz jedne šerpe: Ovako jedu Italijani! (RECEPT)

Piletina ala florentine ukusno je jelo poreklom iz Italije koje kombinuje pečeno meso s kremastim sosom od putera, pavlake, sira i spanaća. Priprema se na različite načine, a moguće je pripremiti sve u samo jednom loncu...

Recepti 12.11.2020. - 13:50h Autor: Stil / punkufer.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za 2 osobe:

 

 

  • 2 pileća prsa
  • 200 grama šampinjona
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 100 grama spanaća
  • 75 ml belog vina
  • 50 grama parmezana
  • 3 kašike putera
  • 1 kašika brašna
  • 2-3 češnja belog luka
  • 2 kašike iseckanog svežeg peršuna
  • so i biber po želji

Priprema:


1. U širokom loncu zagrejte dve kašike putera.

2. Dobro pobiberite i posolite pileća prsa pa ih stavite u tiganj sa svake strane oko pet do sedam minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, a meso se termički ne obradi do kraja.

3. Izvadite piletinu iz lonca i prekrijte je alufolijom.

4. Na preostaloj masnoći prepržite šampinjone usitnjene oko pet minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih iz lonca.

 

5. Dodajte preostalu kašiku putera u lonac pa na njemu prodinstajte sitno iseckan beli luk oko 1 minut.

6. Dodajte brašno, sve dobro promešajte i kuvajte oko pola minuta.

7. Ulijte vino, promešajte pa kuvajte oko dva do tri minuta.

8. Ulijte u lonac pavlaku za kuhanje i sve zajedno kuvajte tri do četiri minuta. Umešajte parmezan i spanać pa kuvajte dok povrće ne povene.

9. Vratite u lonac piletinu i pečurke. Pomešajte sve zajedno sa svežim peršunom.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...