ISPROBAJTE

Malo drugačija verzija sarme: Rolat od kiselog kupusa i mlevenog mesa ćete obožavati!(RECEPT)

Nije sarma, ali liči – i podjednako je ukusno!

Recepti
Autor:
Malo drugačija verzija sarme: Rolat od kiselog kupusa i mlevenog mesa ćete obožavati!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 300 grama mlevenog mesa
  • 200 mililitara kisele pavlake
  • peršun
  • 2 kašike griza
  • pola čaše brašna
  • 1 jaje
  • 150 mililitara mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Sitno isečemo kupus i stavimo u šerpu sa zagrejanim uljem. Posolimo, pobiberimo, sipamo mleko i promešamo. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo, dodamo sitno isečen peršun i promešamo.

Kada kupus bude poluskuvan, u šerpu dodamo griz, promešamo, sklonimo sa šporeta i dodamo jaje. Na parče nauljene najlonske folije nanesemo kupus. Na kupus nanesemo fil od mlevenog mesa i pomoću folije uvijemo rolat. Uvijemo rolat u foliju, stavimo u nauljenu tepsiju a zatim odstranimo foliju. Brašno dodamo u sud sa pavlakom i promešamo žicom za mućenje.

Mešavinom pavlake i brašna premažemo rolat. Pečemo 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni posle čega isečemo rolat na parčad koju serviramo na činiju.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Baštabalkana)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs