ko bi odoleo

Pileći bataci u sosu od pavlake: Neverovatno sočno i brzo jelo koje hrani sva čula! (RECEPT)

Donosimo vma jednostavan recept za brzinski ručak kojim ćete sigurno biti oduševljeni

Recepti 26.10.2020. - 13:22h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 700 grama pilećih bataka
  • 600 grama luka
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 50 grama maslaca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika mešavine začina

 

Ako ne znate šta danas da kuvate probajte ovo: Složenac od povrća i mesa!

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Batake posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina.
  • Uvaljajte ih u brašno i popržite naglo s obe strane na vrućem maslacu.
  • Luk iseckajte i takođe ga popržite na maslacu da postane staklast.
  • Namastite pleh i na dno poslažite napola pečene batake.
  • Po njima raspodelite izdinstani luk, te sve zalijte pavlakom za kuvanje
  • Pecite u rerni na 200 Celzijusa oko 40 minuta.

 

Šakšuka - savršeno jelo bez mesa: Arapski specijalitet koji se ne zaboravlja!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...