ODUŠEVIĆETE SE

Mafini sa limunom i makom: Sočni i mekani, pravi raj za nepca! (RECEPT)

Sa ovim receptom sigurno nećete pogrešiti

Recepti
Autor:
Mafini sa limunom i makom: Sočni i mekani, pravi raj za nepca! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za mafine:

  • 130 grama šećera
  • 1 limun (sok i korica)
  • 250 grama brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 180 grama grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
  • 2 kaške maka

Sastojci za glazuru od limuna:

  • 250 grama šećera u prahu
  • 2 - 3 kašike limunovog soka

Ćufte i špagete na italijanski način: Za 15 minuta ručak na stolu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 190 Celzijusa, te maslacem premažite lim za mafine.
  • U velikoj posudi pomešajte šećer i limunovu koricu.
  • Zatim ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
  • U drugoj posudi pomešajte jogurt, jaja, ekstrakt vanile, limunov sok i rastopljeni maslac.
  • Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i polako promešajte da se smesa sjedini i testo bude gusto.
  • Dodajte mak, ponovno promešajte, a zatim podelite u kalupe za mafine.
  • Pecite 16 do 18 minuta ili dok čačkalica koju utisnete u sredinu mafina ne izađe čista.
  • Kada se ispeče, izvadite iz rerne i ostavite da odstoje pet minuta u kalupu pre nego što ih izvadite na tanjir.
  • Za glazuru od limuna, pomešajte zajedno šećer u prahu i limunov sok te stavite na vatru da smesa proključa.
  • Glazuru prelijte preko toplih mafina.

Preliveni kolač sa makom i čokoladom: Sočno i ukusno! (RECEPT)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs