mOĆNO

Preliveni kolač sa makom i čokoladom: Sočno i ukusno! (RECEPT)

Divan slatkiš iz Bakine kuhinje

Recepti
Autor:
Preliveni kolač sa makom i čokoladom: Sočno i ukusno! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

200 gr kiselog mleka

100 gr brašna

50 -100 gr šećera ( po želji)

50 gr griza

50 gr mlevene plazme

50 ml ulja

100 gr maka

1 prašak za pecivo

100 gr čokolade

100 gr suvog grožđa

džema od kajsija, nekliko kašika

Preliv:

100 ml mleka

Priprema: U činiju staviti sve sastojke osim džema, izjednačiti i sipati u pleh, Malom kašikom stavljati džem po testu pa sve dobro protresti. Peći na 200 stepeni oko 45-50 min. Vruć kolač preliti hladnim mlekom i preko toga rastopljenom čokoladom. Dobro ohladiti i sladiti se.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs