rUČAK NA BRZAKA

3 jednostavna italijanska jela: Prave se tačno za 10 minuta! (RECEPT)

Ako nemate volju da se dugo zadržavate u kuhinji, ova tri recepta su sve što vam je potrebno za prve jesenje dane

Recepti 21.10.2020. - 09:47h Autor: Stil/ Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Njoke s pršutom

 

Sastojci:


kašika maslaca
200 g pavlake za kuvanje

90 g pršuta

nekoliko listića sveže ili sušene žalfije
manji čen belog luka
pola kašičice senfa
so i biber po želji
500 g njoka

 

Priprema: Rastopite kašičicu maslaca na vrućem tiganju pa mu dodajte pavlaku, pustite neka se zagreje pa dodajte iseckan pršut i manji čen belog luka. Posolite i pustite da proključa.

 

U vreloj, ključaloj i slanoj vodi kuvajte njoke punjene sirom. Kada se skuvaju, pomešajte ih sa napravljenim sosom.

 

U dobijeni sos dodajte još i biber po želji, pola kašičice senfa i tri listića žalfije, prstima ih iskidajte na veće komadiće. Promiješajte sve i poslužite.

foto: Shutterstock

 

 

Špageti ala Amartikana sa slaninom

 

Sastojci:

 

1 feferon ili pola kašičice ljutog čili sosa

250 g seckane slanine
500 g pasiranog paradajza

1 čen belogluka

maslinovo ulje
400 ili 500 g testenine/ špagete
80 g rendanog kačkavalja

 

Priprema: Na malo maslinovog ulja dinstajte kratko preprženi beli luk i seckanu slaninu. Ne sme biti prepržen ili hrskav, samo treba pustiti malo masnoće, pa mu ubrzo dodajte pasirani paradajz. Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi da bude al dente, ocedite i sačuvajte malo vode od kuvanja. Testeninu dodajte u sos, pa po njoj narendajte kačkavalj, ako je potrebno, dodajte malo vode od kuvanja.

foto: Shutterstock

 

Testenina u belom sosu sa spanaćem

 

Sastojci:
400 g testenine
2 kašičica maslaca
2 čena belog luka

250 ml mleka
170 g sirnog namaza
80 g rendanog parmezana

250 g svežeg spanaća
biber i so po želji.

 

Priprema: U dubokom tiganju rastopite maslac i prodinstajte kratko beli luk samo da omekša i pusti aromu. U tiganj dodajte mleko i sirni namaz te rendani parmezan i mešajte dok sos ne proključa. Dodajte zatim sveže mleveni biber i so po želji te svež spanać. Kuvajte dok se spanać skuva. Skuvanu testeninu stavite u sos i pustite da se krčka još par minuta.

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...