Probajte

Nisu dobra samo za supe i bujone: Ovako se spremaju pileća krilca - jeftin, a savršen obrok!

Krilca su u Srbiji još uvek nepravedno zanemareni deo pileta, koji se obično ostavlja za bujine i supe. Ali, uz malo truda, mogu se transformisati  u divan i konkretan obrok.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Da biste od ovog jeftinijeg dela piletine napravili dobar obrok, poslužite se ovim malim trikovima velikih majstora kuhinje.

1. Odstranite vrh krila nožem


Iako u vrhu krila ima nešto mesa, ovaj će deo vrlo lako zagoreti tokom termičke obrade, pa je bolje odstraniti ga oštrim nožem i ostaviti za pripremu bujona i supa.

2. Osušite i posolite krilca pre pečenje


Očišćena krila dobro posušite papirnatim ubrusom, posolite ih, pa ih stavite u nepoklopljenu posudu u frižider na sat vremena ili preko noći. Stručnjaci tvrde da će uklanjanje tečnosti iz krilca i soljenje osigurati hrskaviju kožicu tokom termičke obrade.

3. Pecite ih u dosta ulja


Ne morate imati fritezu da biste dobili hrskava pileća krilca. Dovoljno ih je ispeći u većoj količini vrućeg ulja u loncu na šporetu. Pre stavljanja u vruće ulje još ih jednom osušite papirnatim ubrusom kako biste sprečili prskanje na sve strane.

4. Ne pretrpavajte lonac


Krilca će se bolje ispeći ako imaju dovoljno mesta u loncu. Radije pecite pripremljena krila na više puta, nego da pretrpavate lonac i tako sprečite jednomernu termičku obradu.

 

5. Začinite nakon pečenja


Mnogi tvrde da će krilca imati bolji ukus ako ih „marinirate“ nakon pečenja. Na raspolaganju su vam mnoge kombinacije, a posebno popularne su one sastavljene od ljutog sosa po želji, putera i zaslađivača poput meda koji se lagano zagreje, a potom prelije preko mesa. 

 

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...