Vrhunski ukus

Ovako Italijani spremaju tradicionalni srpski doručak: Nema ništa bolje od ovog! (RECEPT)

Kvalitetan doručak je jedini način da uspešno započnete dan

Recepti
Autor:
Ovako Italijani spremaju tradicionalni srpski doručak: Nema ništa bolje od ovog! (RECEPT)
Foto: IGY THE COOK

Potrebno je:

  • 150 ml mleka
  • 10 gr suvog kvasca
  • oko 150 gr brašna
  • so
  • 30 ml ulja
  • 50 gr slanine
  • 3 jaja
  • 50 gr sira

Priprema: Napravite testo. Pomešajte mleko, brašno , suvi kvasac i so. Umesite dobro i ostavite da testo nadođe oko 45 minuta. Slaninu ispržite da bude reš, razvaljajte testo, stavite u nauljen pleh. Napravite mala udubljenja za jaja, stavite jaja u svako udubljenje. Okolo stavite slaninu, dodajte rendani kačkavalj, pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs