prož

Najsočniji rižoto s piletinom i pečurkama iz rerne: Trik Džejmija Olivera uspeva svaki put! (RECEPT)

Da li ste već probali "ispeći" rižoto iz rerne s piletinom i suvim vrganjima po receptu Džejmija Olivera? Razbijte predrasude i probajte - jednostavno je, sočno i kremasto!

Recepti 24.10.2020. - 12:27h Autor: Stil / punkufer.hr
Foto: Shutterstock

Napravite malo drugačiji rižoto s aromatičnim suvim vrganjima i mekanim pilećim mesom po receptu dobro poznatog Džejmija Olivera, rižoto koji se, za razliku od klasičnog, kuva ili peče u rerne. Zvuči vam neverovatno ili kao pun pogodak kad nemate mnogo vremena za stajanje uz šporet? 

 

Da je Džejmi zaljubljenik u italijansku kuhinju, to već odavno znamo. Majstor je u spremanju različite testenine, sosova i rižota, zato mu verujemo i kad je ovaj rižoto u pitanju. Posebno volimo njegove savete i trikove u kuhinji. Dali ste već isprobali trik Džejmija Olivera za najfiniji rižoto s pečurkama?

 

Sastojci:

 

  • 25 g suvih vrganja
  • 180 ml vode
  • 4 komada pilećih zabataka
  • 1 režanj belog luka
  • 400 g pirinča kratkog zrna
  • 1 l pilećeg bujona
  • 4 grančice svežeg tamijana
  • 50 g putera
  • 80 g parmezana

Priprema:

 

1. Zagrejte rernu na 200 °C.

2. Suve vrganje prelijte sa 180 ml vruće vode, poklopite i pustite da se vrganji namaču oko 5 minuta. Potom ih ocedite, ali sačuvajte tekućinu od namakanja.

3. Vrganje usitnite nožem pa ih stavite u dublju posudu za pečenje (od 3 litre), dodajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, dodajte i na manje komade isečene pileće zabatke, zdrobljeni beli luk, pirinač, timijan i bujon. Dobro izmešajte, pokrijte aluminijskom folijom i stavite u rernu na 35-40 minuta, odnosno dok pirinač ne bude kuvana.

4. Naseckajte puter i narendajte parmezan pa umešajte u kuvani rižoto. Posolite i pobiberite pa mešajte oko 3-4 minuta dok se rižoto ne zgusne.

5. Poslužite odmah sa dodatkom parmezana.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...