Zdravo

Kiseli krastavčići sa jabukovim sirćetom: Ovako zakiseljeni mogu stajati godinama! (RECEPT)

Nastavljamo spremanje zimnice. Ovaj put kiselimo krastavčiće na veoma zdrav način

Recepti
Autor:
Kiseli krastavčići sa jabukovim sirćetom: Ovako zakiseljeni mogu stajati godinama! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

3 kg sitnih krastavčića

4 l vode

80 gr soli

1 l jabukovog sirčeta

4-5 kašika slačice

malo bibera u zrnu

1 kašika šećera

lovorov list

Priprema: Krastavčiće dobro oprati i očistiti. Sipati vodu dodati sirće, so, šećer dobro izmešati. Krastavčiće poređati uspravno u teglu staviti pretiskače, naliti rastvorom do vrha, dodati slačicu, biber u zrnu lovorov list i dobro zatvoriti. Staviti u rernu uključiti je i staviti na tajmer na 90 minuta a temperaturu na 90 stepeni C. Ostaviti da prenoće i ohlade se. Ovako kiseljeni mogu stajati godinama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs