Probajte

Kaubojski pasulj: Miris suvog i mlevenog mesa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Mirisi suvog i mlevenog mesa obaraju s nogu, ali da bi kaubojski pasulj bio još ukusniji, pre posluživanja ga zapecite u rerni...

Recepti 05.10.2020. - 07:59h Autor: Stil / punkufer.hr
Foto: Profimedia

Kaubojski pasulj varijacija je na temu meksičkog čilija i idealno spaja pasulj s mlevenim i suvim mesom. Posebnu slast dobija pečenjem u rerni, a ako poželite – nakon stavljanja u posudu za pečenje možete ga posuti hlebnim mrvicama kako biste dobili hrskavu koricu.

 

Dobar odabir suvog pasulja je važan, ali ako vam se žuri, poslužiće i onaj iz konzerve.

 

Zaprška nije nužna, ali ako volite - propržite kašičicu brašna na masti ili ulju i dodajte crvene paprike. Neki kuvari dodaju u zapršku i sitno iseckan beli luk. Podlijte tekućinom od pasulja pa vratite u lonac.

 

Pasulj možete zgusnuti i mešavinom brašna, soli i mlake vode; umutite je u pasulj pa kuvajte dok se ne zgusne. Kaubojski pasilj odlično ide s najhrskavijim domaćim krompirom iz rerne.

Sastojci za kaubojski pasulj:

 

  • 300 g pasulja
  • 1 dimljena kobasica
  • 150 g mlevenog mesa
  • 250 g svih rebra
  • 1 velika glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 lovorov list
  • manji koren celera
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1 kašičica ljute crvene paprike
  • 1 ljuta papričica
  • so, biber

 

Priprema:

 

1. Pasulj  preko noći, sutradan ga prokuvajte i prvu vodu prospite.

2. Suva rebra isecite na nekoliko manjih komada i s kobasicama skuvajte u zasebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se rebra kuvala.

 

3. Popržite iseckani luk pa dodajte mleveno meso i pržite desetak minuta.

4. Dolijte tople vode od suvog mesa pa dodajte pasulj, koren celera, lovorov list, šargarepu, celer i biber u zrnu pa kuvajte dok ne omekša i ispari višak vode.

 

5. Desetak minuta pre kraja dodajte ljutu papričicu, mlevenu papriku i koncentrat paradajza pa dinstajte još 10-ak min. Prema potrebi posolite.

6. Izlijte pasulj u činiju za pečenje pa dodajte rebra i kobasice. Pecite na 180 stepeni 20 minuta.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...