OTKRILI SMO RECEPT

Slatkiš od samo 6 sastojaka: Zbog ovog banana pudinga u Njujorku se prave redovi! (RECEPT)

Mnogi tvrde da najpopularniju verziju današnjice pravi njujorška pekara i poslastičarnica Magnolia za čije se dezerte se čeka u redovima satima...

Recepti
Autor:
Slatkiš od samo 6 sastojaka: Zbog ovog banana pudinga u Njujorku se prave redovi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Puding od banane je popularni dezert koji se u Sjedinjenim Američkim Državama jede već decenijama. Reč je o jednostavnom pudingu od vanile koji se bogato oplemenjuje zrelim bananama i šlagom. Mnogi tvrde da najpopularniju verziju današnjice pravi njujorška pekara i poslastičarnica Magnolia za čije se dezerte čeka u redovima satima.

Magazin Eater podelio je recept šefa Bobija Lojda iz poslastičarnice Magnolia za puding od banane koji se sastoji od samo šest sastojaka, a koji se vrlo lako mogu napraviti i kod kuće. Sastojci za puding od banane:

  • 720 ml slatke pavlake
  • 400 ml slatkog kondenzovanog mleka
  • 350 ml hladne vode
  • 300 grama keksića od vanile
  • 100 grama instantpudinga od vanile
  • 4-5 vrlo zrelih banana

Priprema:

1. U činiji pomešajte kondenzovano mleko i hladnu vodu. U dobijenu smesu postepeno dodajte instant puding. Mešajte dok se ne rešite svih eventualnih grudvica. Prekrijte činiju krpom i stavite u frižider da se stisne na sat vremena, a može i preko noći. 2. umutite slatku pavlaku u šlag. 3. Pažljivo umešajte ohlađen puding smesu u šlag dok se sastojci ne spoje.

4. Trećinu smese stavite na dno prozirne činije, preko krema rasporedite keksiće i kolutove banane. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. 5. Prekrijte činiju plastičnoj folijom i stavite u frižider na 4 do 6 sati. Poslužite ohlađeno. Savet plus:

Banane moraju biti ekstra zrele. Što je banana zrelija, to će puding imati slađi ukus.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs