MORATE DA PROBATE

Rolat sa keksom i kremom od lešnika: Slatkiš koji prosto morate da probate! (RECEPT)

Kombinacija mekanog testa, keksa i krema od lešnika će vas oduševiti

Recepti
Autor:
Rolat sa keksom i kremom od lešnika: Slatkiš koji prosto morate da probate! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastoji:

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 5 gr suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 400 gr brašna + 100 gr da se premesi
  • 125 gr omekšalog margarina
  • prstohvat soli

Fil:

  • 600 gr mlevenog keksa
  • 400 gr krema od lešnika
  • 200 ml mleka (ili po potrebi, možda i više, da bi se sve lepo sjedinilo, zavisno od keksa koji koristite)

Priprema:

U toplo mleko staviti kvasac i šećer, pa ostaviti da odstoji 10 minuta.

Dodati pola mere brašna i sve izmešati. Dodati omekšali margarin, so i ostatak brašna, pa zamesiti mekano testo. Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena i naraste. Podeliti testo na dva dela pa razvući u pravougaonik, dimenzija otprilike 35 x 25cm.

Pomešati keks i krem od lešnika, pa dodati mleko i sve izmešati. Ukoliko je pregusto dodajte još mleka. Dobićete baš dosta mase za punjenje štrudle. Naneti pola smese, uviti i staviti u podmazan pleh. Uraditi isto i sa drugim delom testa.

Ostaviti 20 minuta da odstoji, premazati umućenim jajetom pa uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Kada se rerna zagrejala staviti štrudle da se peku, pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći 35 minuta, zavisno od rerne. Pečene štrudle ohladiti, posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Brzikolači)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs