savršena poslastica

Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)

Biskvit je mekan, a nadev je preukusan

Recepti
Autor:
Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 7 kašika šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 200 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaa

Sastojci za fil:

  • 1 l mleka
  • 7 kašika griza
  • 5 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 grama kokosa

Španska poslastica kojoj niko ne može da odoli: Napravite čurose - slatko testo sa ukusom cimeta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema fila:

  • Najpre stavite litar mleka da provri.
  • Kada proključa dodajte sedam kašika griza, te promešate.
  • Dodajte dve kesice vanilin šećera i šećer.
  • Kuvajte na slaboj vatri dva, do tri minuta, a potom dodjate 200 grama kokosa, a zatim sve lepo promešajte.
  • Ostavite da se fil ohladi.

Priprema biskvita:

  • U jaja dodajte šećer, te dobro umutite mikserom.
  • Dodajte i ostale sastojke, najpre ulje, zatim mleko, brašno i prašak za pecivo, a na samom kraju dodajte kakao.
  • Sve promešajte, a onda smesu stavite u pleh da se peče.
  • Kada se biskvit ispeče, onda filujte kolač.
  • Preko rastopite istopljenu čokoladu za kuvanje.
  • Ostavite da se ohladi i servirajte.

Karpati torta: Najkremastiji brzi dezert! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs