Zalogaji u kojima se uživa

Bogata gibanica puna sočnog nadeva: Pravi sprski doručak! (RECEPT)

Ništa kao dobra vruća pita sa sirom

Recepti 17.09.2020. - 09:37h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

 

  • 1/2 kg gotovih tanjih kora
  • 200 g sira
  • 250 ml kiselog mleka
  • 3 jaja
  • 50 ml ulja

 

Priprema: Sir izdrobiti na krupnije parčiće. U kiselo mleko dodati jaja i ulje i izjednačiti. Pleh veličine 40x20 cm premazati dobro uljem.

 

Svaku koru skupljati kao harmoniku i ređati po dužini u pleh. Između nabora ugurati sir sa svih strana. Preliti kiselim mekom i protresti da padne između nabora. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta da lepo porumeni.


Prohlađenu gibanicu seći i služiti uz jogurt.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...