Probajte

Kesadilja: Najpopularniji meksički sendvič - pravi se od onog što imate, nema ukusnijeg! (RECEPT)

Kesadilja je meksičko jelo koje podrazumeva jednu ili dve tortilje punjene sirom i nadevom po želji, tostiranom u tiganju i na kraju -  isečenom na trouglove.

Recepti 18.09.2020. - 12:57h Autor: Stil / punkufer.hr
Foto: Shutterstock

Iako se može puniti svim mogućim vrstama mesa, povrća i začina , sir je obvezni sastojak koji se nikako ne sme preskočiti u kesadilji Može se poslužiti kao doručak, ručak ili večera. Zapravo, kad god to poželite.

Najbolje od svega? Uz gotove tortilje, ovo jelo će biti gotovo za manje od 10 minuta.

Sastojci:

 

 

  • 2 tortilje
  • 50 grama narendanog sira
  • 2 kašičice putera
  • začini i dodaci po želji

Priprema:


1. Na tiganju rastopite jednu kašičicu putera, pa na njoj tostirajte jednu tortilju.

2. Tortilju prekrijte narendanim topivim sirom po želji.

3. Preko sira možete dodati sitno naseckani luk i beli luk, začinsko bilje, komadiće paradajza i paprike, crveni pasulj...

4. Prekrijte sir drugom tortiljom tpa pažljivo okrenite sve zajedno.

5. U tiganj dodajte preostalui puter, pa termički obrađujte dok i druga strana ne postane hrskava.

6. Isecite kesadilju na trouglove i poslužite uz kiselo mleko ili sos po želji.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...