Iz bakine kuhinje

Vitaminska pileća čorba sa bamijom: Krepi i dušu i telo! (RECEPT)

Odlično jelo na kašiku

Recepti 07.09.2020. - 09:47h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 500 g pilećeg mesa, 4-5 bamija, 2 šargarepe, 1 manja glavica crnog luka, 1 manji celer, cvetovi karfiola i brokolija, 1 žumance, 1 veća kašika pavlake, so, biber, ulje, peršunov list.

Priprema: Pola šargarepe malo narendati, pa kad se uprži dodati sečenu šargarepu, meso i koren celera. Naliti vodom. Bamiju staviti u šerpu, sipati 1/2 l vode i 1 kašiku sirćeta i kuvati 10-50 minuta.

 

Ocediti i malo isprati pod hladnom vodom. Na pola kuvanja dodati karfiol, luk i brokoli. Pred kraj ubaciti bamiju. Posoliti i pobiberiti. U manjoj činiji umutiti 1 žumance i dodati pavlaku pa izjednačiti. Dodavati polako kutlačom vruću supu i mešati. Na kraju sve vratiti u šerpu i ugrejati do ključanja.

 

Ubaciti seckan peršunov list i čorbica je gotova.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs