Probajte

Riba u foliji na meksički način: Savršen ručak za kraj leta! (RECEPT)

Leto je pravi trenutak da isprobamo lagane morske specijalitete, kako u ribljem restoranu, ukoliko odmor provodimo u toplim krajevima, tako i kod kuće.

Recepti
Autor:
Riba u foliji na meksički način: Savršen ručak za kraj leta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pored toga što su zdravi, ovakvi obroci prijaju nepcima i duši, te smo odlučili da vam ponudimo naš predlog za ručak ovih dana. Verujemo da će vam se dopasti sastojci, ali i način pripreme, a više detalja očekuje vas u nastavku…

Potrebno je:

  • 450 g ribe zubatac (ili druge morske ribe)
  • 2 šolje zelene paprike isečene na trake
  • 360 ml salse (pikantnog paradajz sosa)
  • 1 šolja seckanog crnog luka
  • 1 šolja crnih maslina bez koštice
  • 80 ml suvog crnog vina
  • 3 čena belog luka
  • 45 ml limunovog soka
  • 2 kašike kapara
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašičice origana
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica soli

Priprema:

1. Prodinstajte zelenu papriku, crni i beli luk na maslinovom ulju, sve dok ne omekšaju.

2. Redom dodajte: salsu, crno vino, limunov sok, origano i kumin. Sačekajte da prokuva, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte 8 minuta. Nakon tog vremena, šerpu sklonite sa vatre.

3. Zagrejte gril tiganj, a u međuvremenu pripremite aluminijumsku foliju, koju ćete iseći na 4 trake dužine 30 cm. Stavite četvrtinu ribe na svaki komad folije i prelijte četvrtinom sosa, pa zavijte foliju u paketić. Ponovite postupak sa ostala 3 parčeta ribe.

4. Stavite svaki na gril da se ispeče, za šta je potrebno okvirno 30 minuta na slabijoj vatri. Kada je riba pripremljena, servirajte je uz kolutove limuna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs