Najbolje iz italijanske kuhinje

Napolitanski kotleti: Svinjetina je najukusnija kad se spremi na italijanski način! (RECEPT)

Ručak za celu porodicu

Recepti
Autor:
Napolitanski kotleti: Svinjetina je najukusnija kad se spremi na italijanski način! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 4 svinjska kotleta, 175 g šampinjona, 2 paradajza, 200 g taljatela, 4-5 listova svežeg bosiljka, 1 jabuka, 1 glavica crnog luka, 100 g putera, 150 g maskarpone sira, 1 kašika susama, ulje, so, mleveni crni biber.

Priprema: Kotlete zaseći na nekoliko mesta, posoliti i pobiberiti. Paradajz iseći na krugove. Glavicu crnog luka iseći na krugove, a zatim razlistati na prstenove. Jabuku oljuštiti i iseći na kriške.

Gril tiganj na šporetu namazati puterom, pa peći kriške jabuke i prstenove luka. U šerpu sa provrelom vodom sipati malo ulja, posoliti i staviti taljatele da se kuvaju. Propržen luk i jabuke izvaditi iz tiganja. Zatim staviti krugove paradajza da se peku. Kada se proprže, izvaditi iz tiganja. U gril tiganj dodati preostali puter i sipati malo ulja. Na zagrejanu masnoću staviti kotlete da se peku.

Skuvane rezance procediti i preliti hladnom vodom. U šerpu gde su se kuvale taljatele staviti maskarpone, staviti na šporet i mešati varjačom.

Ispečene kotlete izvaditi iz gril tiganja i staviti šampinjone da se peku. Kada se maskarpone rastopi, dodati isceđene taljatele i promešati. Kada testenina upije ukus sira, skloniti šerpu sa šporeta. U gril tiganj sa ispečenim šampinjonima dodati susam i promešati.

Dno keramičke posude za pečenje prekriti testeninom. Na njih poređati kriške jabuke i krugove luka. Zatim poređati krugove paradajza, pa odozgo kotlete. Na kotlete sipati šampinjone sa susamom. Listove bosiljka iskidati i dodati u posudu. Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Servirati po želji i poslužiti uz kvalitetno vino.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs