Recepti sa Stilom

Jagnjetina u saftu

Jagnjetinu isecite na manje komade i začinite
Recepti 28.03.2013. - 16:40h
Jagnjetina u saftu, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g jagnjetine
  • 30ml maslinovog ulja
  • 200g Crnog luka
  • 200g celera
  • 50g senfa
  • 40g brašna
  • 600g barenog krompira
  • po ukusu Bibera
  • po ukusu dodatak jelu

Crni luk isecite i propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte jagnjetinu i celer isečen na listiće. Nalijte vodom i kuvajte 30 minuta. Izvadite meso na tanjir, u šerpu dodajte senf, promešajte i zgusnite brašnom pomešanim s malo vode. Jagnjetinu servirajte uz ranije obaren krompir i prelijte saftom.

 

Savet
Veoma je bitno da sirovo meso ne dođe u dodir sa ostalim namirnicama, naročito onim koje se dalje termički ne obrađuju

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...