Posno jelo

Fileti soma u suvoj marinadi: Ručak za desetku! (RECEPT)

Ko kaže da posna jela ne mogu biti vrhunskog ukusa

Recepti 15.08.2020. - 10:26h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 600 g fileta soma, 3 kašike kukuruznog brašna, 2 kašike pšeničnog brašna, 1 kašika suvog začina, 1 kašika mlevene paprike, biber, beli luk, ulje, so.

Priprema: Filete soma iseći na komade pa ih posuti belim lukom u prahu. Pomešati brašno jedno i drugo, začin, mlevenu papriku i biber.

 

Tepsiju obložiti pek papirom pa pouljiti dobro. Ribu provući kroz suvu marinadu sa brašnom pa je pritisnuti u tepsiju u kojoj je ulje i ređati.

 

Uz ribu dodajte krompir koji takođe provučete kroz brašno, pospete uljem i stavite pored ribe. Još malo pouljite odozgo krompir i pecite na 220 stepeni oko 45 minuta da lepo porumeni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...