savršen

Domaći rolat od limuna: Božanstveni desert koji ćete pamtiti! (RECEPT)

Donosimo vam recept za poslasticu koju ćete svi obožavati

Recepti 15.08.2020. - 17:45h Autor: Kuvajsam.com
Foto: Shutterstock

Sastojci za patišpanj:

 

  • 4 jaja
  • 80 grama šećera
  • malo praška za pecivo
  • 120 grama brašna
  • so

 

Sastojci za fil:

 

  • 1/2 kesice želatina
  • 250 grama maskarpone sira
  • sok i rendana kora limuna
  • 40 grama šećera
  • 120 ml pavlake
  • šećer u prahu
  • sok od limuna

 

Lešnik krem kocke su nezaboravne: Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati! (RECEPT)

 

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  • Čvrsto umutite belanca dodajući so i 40 grama šećera.
  • Žumanca penasto umutite sa preostalim šećerom.
  • Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve dodajte umućenoj masi od jaja.
  • Dobro umućeno testo izručite na prethodno pripremljen kalup obložen masnim papirom.
  • Pecite 10 minuta.
  • Ispečen patišpanj izručite na krpu posutu šećerom i pažljivo skinite masni papir.
  • Pomoću krpe polako uvijte još topao rolat, te potopite želatinom.
  • Maskarpone izmešajte sa limunovim sokom, korom i šećerom.
  • Izmešajte želatin sa 3 kašike maskarponea i dodajte ostalom kremu.
  • Čvrsto umutite pavlaku i dodajte masi.
  • Rolat odvite, premažite pripremljenim kremom, ostavljajući pri tom slobodnu ivicu.
  • Ponovo urolajte nafilovan patišpanj i ostavite da se hladi oko 3 sata.
  • Pre serviranja, rolat pospite debelim slojem šećera u prahu i isecite ga na šnite jednake debljine.
  • Garnirajte kriškama tanko isečenog limuna.

 

Kapućino kolač: Ništa sočnije, kremastije i slađe niste probali! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...