UZVIŠENO UKUSNA

Kapri torta: Parče čiste kremaste egzotike, koju ćete obožavati! (RECEPT)

Kremasta, slatka i potpuno neodoljiva...

Recepti 07.08.2020. - 17:23h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

 

  • 6 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta

 

Žele:

 

  • 300gr jagoda
  • voda
  • puding od jagode
  • 4 kašike šećera

 

Vanila krem:

 

  • 600 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 margarina i 100gr šećera u prahu ( ili 100ml umućene slatke pavlake )
  • Još: 100gr čokolade i šlaga

 

Priprema:

 

Ulupati jak šne od belanaca i šećera pa na kraju dodati sirće i sve dobro izmiksirati.

 

Rernu ugrejati na 150 stepeni pa u tepsiju, otprilike 20x30cm staviti papir za pečenje pa istresti belanca, Poravnati i staviti da se suši najmanje sat vremena.  Izvadite osušenu koru, skinite papir pa ostavite da se skroz ohladi.

Jagode ispasirajte ili izblendirajte, pa dodajte vode da bude 5 dl.

 

Razmutite puding i šećer sa 1dl vode pa kad provri zakuvajte. Ostavite da se hladi, da bude mlako i upihtija se.

 

Od 6 dl mleka oduzmite da se umute žumanca, brašno i šećer pa ostalo vratite da provri i zakuvajte uz mešanje. Ostavite da se skroz ohladi.

 

Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa dodajte ohladjenom pudingu ili ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte ohladjenom kremu.

 

Stavite u tepsiju u kojoj ste susili koru prvo koru pa otopite čokoladu sa 2 kašike ulja i premažite, ostavite da se ohladi.

 

Istresite žele preko čokolade i poravnajte, treba da bude već žele ali ne stegnut skroz, ali ne i vruć da curi, mlak. Ostavite u frizu 10 minuta, pa izvadite i stavite vanila krem. Ulupajte šlag i nanesite preko vanila krema.

 

Gotovu kapri tortu stavite da se hladi nekoliko sati pa poslužite.

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs/Brzikolači)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...