Ukusan i zdrav

Zlatni sladoled za čelični imunitet: Poslastica koju ćete obožavati! (RECEPT)

Sastojci su malo skuplji, ali sladoled je vrhunskog kvaliteta i raskošnog ukusa

Recepti
Autor:
Zlatni sladoled za čelični imunitet: Poslastica koju ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g kokosovog mleka
  • 4 kašike javorovog sirupa
  • 2 kašike kurkume u prahu
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • 1/2 kašičice cimeta u prahu
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 vanilin šećer
  • na vrh noža soli
  • 50 g koštunjavog voća

Priprema: U šerpu sipajte sve sastojke osim koštunjavog voća i polako zagrejte na tihoj vatri. Nemojte dozvoliti da mešavina provri, već sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.

Prespite u činiju u kojoj možete da mutite mešavinu mikserom i koja može da vam stane u zamrzivač. Na svakih pola sata izmutite mešavinu. Dok je tečna, radite to žicom, a kad počne da se zamrzava, nastavite mikserom. Svaki put vratite u zamrzivač. Ovo ponovite 5-6 puta, a pred kraj ćete morati da mikser uključite na najnižu brzinu.

Pred služenje, izvadite sladoled na kratko da ga lakše oblikujete kašikom.

Koštunjavo voće po izboru - lešnike, orahe ili pistaće - sitno naseckajte i pospite preko sladoleda pred samo služenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs