Pun pogodak

Punjene slatke mekike: Domaće pecivo broj 1! (RECEPT)

Uživanje u svakom zalogaju je zagarantovano

Recepti 04.08.2020. - 08:23h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 15 g kvasca, 2 jaja, korica limuna, 300 ml mleka, 1 kašičica šećera, 650-700 g brašna, malo soli, krem za punjenje.

 

Priprema: Kvasac izdrobiti u malo mlakog mleka sa šećerom i ostaviti da nadođe. Dodati ostatak mleka i jaja pa izmutiti žicom. Dodavati koricu limuna, brašno, so i umesiti mekše glatko testo.

 

Ostaviti pokriveno da poraste. Sto podmazati malo uljem pa istresti testo na sto malo ga premesiti i razviti oklagijom 1,5 cm debljine.


Iseći na pravougaonike. U sredinu staviti kašičicu krema poklopiti dva puta i dobro sastaviti sa svih strana. Složiti u nauljen poslužavnik i ostaviti da poraste oko 15 minuta.


Pržiti u dubokom ulju. Odozgo posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...