Probajte

Sladoled sendvič je najlepša letnja poslastica: Pravi se za čas, a ukuse birate do mile volje!

Kad ne znate da li vam se više jede keks ili sladoled, uzmite oboje i napravite brzinski "slatkiš" koji će vas osvežiti...

Recepti 03.08.2020. - 11:20h Autor: Stil / punkufer.hr
Foto: Shutterstock

Tražite li brzo gotovu, hrskavu i hladnu letnju poslasticu - sendvič-keks će ispuniti vaša očekivanja. Ako vam je prevruće za razmišljanje i prljanje posuđa, najednostavnije što možete da učinite je da kupite omiljeni sladoled i keks.

 

Veličina je bitna

 

Idealan keks za sendviče su oni većeg prečnika. Bilo bi dobro da nisu previše prhki jer ih je izazov jesti, a da se ne izmrve u hiljadu komada. Ako želite da i izgledaju lepo za goste, dobar dodatak su i jestive šarene, ili čokoladne mrvice.

 

Najbolji sladoled

 

Nema sumnje da od kvaliteta sladoleda zavisi ukus sendvič-keksa, ali prilikom kupovine birajte mekane i kremaste vrste koje je lako oblikovati.

 

Trik s kutijom

 

Sladoled u kartonskim čašama i posudama koje se mogu preseći olakšavaju posao. Oštrim nožem isecite pakovanje kako biste dobili delove kojima potom odvojite kartonsku ivicu. Ako se odlučite za takvu metodu, trebaće vam i dovoljno široki keksi.

 

Kako sprečiti da se sladoled u zamrzivaču ne zaledi previše: Trik koji sigurno pali!

foto: Shutterstock

Kašika za sladoled

 

Umesto seckanja kutije, sladoled možete vaditi kašikom za sladoled kojom ćete napraviti pravilne kugle. Smestite svaku kuglu na keks i zatim je lagano spljoštite. Ako pravite domaći sladolet, napravite ga u plehu i vadite pomoću okruglog kalupa.

 

Za kasnije…

 

Kako se ne bi rastopili pre nego što odlučite da ih pojedete, ili stignu gosti, zamotajte svaki sendvič u prozirnu foliju ili papir za pečenje, vratite u zamrzivač pa odmotajte nešto malo pre posluživanja.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...