morate probati

Svileni kolač sa jabukama: Božanstveni desert koji ćete svi voleti! (RECEPT)

Ovaj recept je sjajna ideja da zasladite nedelju

Recepti 02.08.2020. - 10:19h Autor: Stil/Dnevno.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

  • 100 grama omekšalog maslaca ili margarina
  • 3 kašike šećera
  • 4 žumanca
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl tople vode

 

Voćni sloj:

 

  • 1 kg jabuka
  • 4 kašike šećera
  • 2 vanilin šećera

 

Gornji sloj:

 

  • 4 belanca
  • 6 kašika šećera u prahu

 

Torta Belinda: Bogata i izdašna poslastica od bele čokolade i badema!

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Rernu uključite na 180 Celzijusa.
  • Omekšali maslac mutite sa šećerom u prahu, postepeno dodajući žumance, a zatim i ostale sastojke, neprestano muteći mikserom.
  • Pleh dimezije 20×30 cm podmažite maslacem, pospite brašnom i sipajte umućenu masu.
  • Pecite u rerni 10 minuta.
  • Za voćni sloj, ogulite i izrendajte jabuke, dodajte šećer, vanilin šećer i prodinstajte, tek toliko da jabuke omekšaju i puste sok.
  • Za gornji sloj belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg.
  • Pleh izvaditi iz rerne, preko polupečenog biskvita stavite dinstane jabuke, sa sokom koji su pustile, te ravnomerno rasporedite.
  • Vratite pleh u rernu, smanjite temperaturu na 150 Celzijusa i pecite još oko 30 minuta.

 

7 kobnih grešaka koje svi pravite kada pečete piletinu na roštilju: Prestanite ovog trena!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...