Savršena u svakoj prilici

Torta Belinda: Bogata i izdašna poslastica od bele čokolade i badema!

Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati

Recepti
14:59h Autor:
Torta Belinda: Bogata i izdašna poslastica od bele čokolade i badema!
Foto: Shuterstock

Sastojci za kore: 12 jaja, 12 kašika šećera, 300 g oljuštenih mlevenih badema, 3 kašike griza.

Za fil: 200 g bele čokolade, 8 kašika šećera, 250 g putera, 2 kesice šlaga, 200 ml mleka.

Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Mutimo belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kad se dobro umuti, dodati griz, mlevene bademe i promešati da se smesa lepo sjedini. U veći pleh obložen pek papirom sipati smesu i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Umutiti žumanca sa 8 kašika šećera i kuvati na pari. Čokoladu izlomiti i dodati žumacima. Umutiti mikserom dok se kuva, da se sve lepo sjedini. Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sa pare i ohladiti.

Šlag umutiti sa mlekom. Posebno umutiti puter penasto, pa dodati u ohlađen krem i sjediniti mikserom. Dodati 3 kašike šlaga i opet umutiti mikserom.

Iseći koru po dužini tako da se dobiju tri jednake kore. Slagati kora-fil-kora dok se materijal ne utroši, pa odozgo ukrasiti šlagom.

Uživajte u fenomenalnom raskošnom ukusu ove bogate torte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs