Bakina kuhinja

Čokoladni preliveni kolač: Najmekša brza poslastica na svetu! (RECEPT)

Brzo se sprema, a ukus je baš baš dobar

Recepti
Autor:
Čokoladni preliveni kolač: Najmekša brza poslastica na svetu! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 2 jaja, 3 kašike šećera, 6 kašika ulja, 6 kašika mleka, 50 g čokolade, 50 g suvog grožđa, 50 g seckanih oraha, 6 kašika brašna, 1 prašak za pecivo.

Preliv: 300 ml mleka, 50 g čokolade, vanilin šećer, šećer po želji, kokos za posipanje.

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, mleko, rastopljenu čokoladu, suvo grožđe, seckane orahe i sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati pa izliti testo i peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

Pečen kolač iseči na kocke. Skuvati mleko sa vanilin šećeromi dodati 50 g čokolade i šećer po želji i ohladiti.

Preliti kolač da upije. Posuti kokosom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs