NESTVARNO KREMAST UŽITAK

Čoko borovnica čiz kejk: Kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

Kombinacija čokolade i svežih sočnih borovnica će vas ostaviti bez teksta.

Recepti
Autor:
Čoko borovnica čiz kejk: Kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

-Korica

  • 200g mlevenog keksa (može mrvljeni ali možete da kupite i ceo pa sami da ga meljete. U tom slučaju izmeljete ceo keks, nemojte odvajati keks od fila)
  • 60g krem sira (ako sami meljete oreo, dosta vam je 30g)
  • 60g istopljenog putera
  • 1 kašika prah šećera

-Fil

  • 200g svežih ili zaleđenih borovnica
  • 30g šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 300g krem sira
  • 250ml slatke pavlake
  • 80g prah šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 2 kesice kremfixa

Ganaš

1. Borovnice, šećer i limunov sok staviti u šerpicu. Kada proključa, kuvati još 2-3 minuta, ispasirati ili izgnječiti i staviti sa strane da se potpuno ohladi.

2. Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20cm i odložiti u frižider.

3. Za fil miskerom umutiti krem sir, prah šećer i vanilu. Dodati slatku pavlaku i mutiti dok fil ne postane čvrst. Dodati ohlađene borovnice i umutiti i njih. Na kraju u fil dodati i kremfiks. Fil stvarno treba biti čvrst.

4. Fil zatim rasporediti preko korice i vratiti u frižider dok se priprema ganaš.

5. Za ganaš pomešati slatku pavlaku i čokolade. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini, zatim preliti preko fila, ukrasiti po želji i staviti tortu u frižider na hlađenje najmanje tri sata.

(Stil.kurir.rs/Slatkadomaćica)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs