SLATKI ZALOGAJI

Rolat sa čokoladom i lešnikom: Božanstvena kremasta kombinacija koja budi sva čula! (RECEPT)

Budite sigurni da kada ovaj recept jednom napravite, ukućani će vam uvek tražiti

Recepti 21.07.2020. - 09:36h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl mleka
  • 100 g brašna
  • 100 grama mlevenog lešnika
  • prašak za pecivo

 

Priprema za biskvit:

 

  • Umutite jaja u pusidi, dodajući im šećer.
  • Kada dobijete svetlu i kremastu smesu, dodajte ostale sastojke, najpre mokre.
  • Sjedinite sve sastojke, te smesu prebacite u pleh veličine 30x25 cm.
  • Pecite na 180 Celzijusa oko 30 minuta.
  • Pečeni biskvit izvadite iz rerne i odmah ga stavite u duboku posudu, a onda dok je je topao rukama oblikujte u testo.
  • Između dva masna papira razvaljate „testo“ od pečenog biskvita na tanko.
  • Ostavite da se malo prohladi, a u međuvremenu napravite kremu, te premažite.
  • Rukama zarolajte rolat, te ga stavite u frižider da odstoji najmanje sat vremena.
  • Na ohlađen rolat stavite čokoladu glazuru.

 

Torta sa bananama i keksom gotova za 15 minuta: Kremasti i nezaboravni užitak! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci za krem:

 

  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 500 ml pavlake za šlag
  •  250 g maskarpone sira
  •  ekstrakt od lešnnika ili liker po želji

 

Priprema:

 

  • Čokoladu za kuvanje otopite na pari.
  • Dobro umutite pavlaku za šlag, te dodajte maskarpone sir, ekstrakt lešnika ili liker i otopljenu čokoladu.
  • Kremu sednite i dobro promešajte špatulom.

 

Sastojci za čokoladnu glazuru:

 

  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

 

Priprema:

 

  • Čokoladu razlomite na sitne komadiće, prelijte je uljem, te otopite na laganoj vatri.
  • Čokoladnom glazurom prelijte ohlađen rolat.

 

Hit torta od maslinovog ulja: Zašto su za ovim receptom milioni ljudi poludeli!

 

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...