bez pečenja

Torta sa bananama i keksom gotova za 15 minuta: Kremasti i nezaboravni užitak! (RECEPT)

Donosimo vam bezi recept koji će zadovoljiti apetite svih ukućana

Recepti 20.07.2020. - 13:37h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama mlevenog keksa
  • 300 ml soka od pomorandže
  • 150 grama šećera u prahu
  • 250 grama maslaca
  • 150 grama čokolade za kuvanje
  • 250 grama badema
  •  1 kg banana
  • 500 ml slatke pavlake

 

Čiz kejk od kikirikija i čokolade: Kremasto zadovoljstvo savršene kombinacije ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

 

  • Otopite čokoladu na pari.
  • U posebnu posudu ubacite omekšali maslac, šećer,te umutite.
  • dodajte bademe, keks i sok od pomorandže.
  • Mesite rukom dok se smesa ne sjedini, a zatim je podelite na dva dela.
  • U jedan stavite otopljenu čokoladu.
  • Na dno kalupa stavite čokoladni deo.
  • Potom poređajte banane koje ste pre toga poprskali limunovim sokom kako ne bi pocrnele. 
  • Preko toga stavite svetli deo.
  • Celu tortu premažite šlagom od umućene slatke pavlake.
  • Ostavite je u frižideru da odstoji nekoliko sati.

 

Zapečeni sutlijaš: Ovako nešto do sada niste probali! (RECEPT, VIDEO)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...