NEODOLJIVO KREMAST I UKUSAN

Čiz kejk od kikirikija i čokolade: Kremasto zadovoljstvo savršene kombinacije ukusa! (RECEPT)

Za ljubitelje kikiriki putera i čokolade ovo je savršena poslastica!

Recepti
Autor:
Čiz kejk od kikirikija i čokolade: Kremasto zadovoljstvo savršene kombinacije ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

-Korica

  • 350g mlevenog keksa
  • 125g istopljenog putera
  • 1 kašika prah šećera
  • 100ml mleka

-Fil

  • 400g neslanog krem sira
  • 200g kisele pavlake ili milerama
  • 200g kikiriki putera
  • 150g prah šećera
  • 1 kašičica arome vanile ili kesica vanilin šećera
  • 400ml slatke pavlake - 2 kremfixa

-Ganaš

1. Za koricu pomešajte sve sastojke, utisnite smesu u kalup prečnika 24cm i odložite u frižider dok pripremate fil.

2. Za fil mikserom umutite krem sir, kiselu pavlaku, šećer, kikiriki puter i vanilu.

3. Zatim dodajte neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutite još malo da se sve lepo sjedini i zgusne.

4. Zatim izvadite koricu iz frižidera, po njoj rasporedite fil, a onda vratite u frižider da se hladi i za to vreme pripremajte preliv. Ko želi može pre fila da stavi i karamelu na koricu.

5. Za ganaš istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvati i mešati dok se ne istopi. Sada treba polako da se prelije preko fila i da se vrati u frižider na najmanje 3 sata.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Slatkadomaćica)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs