Probajte

Kobler sa breskvama je najlepša letnja poslastica: Sočno voće i hrskava korica! (RECEPT)

Najlakši recept - uspeva svaki put!

Recepti
Autor:
Kobler sa breskvama je najlepša letnja poslastica: Sočno voće i hrskava korica! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za nadev:

  • 8 bresaka (sirovih, oljuštenih i isečenih na deblje listove)
  • 40 gr šećera
  • 40 gr smeđeg šećera
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića u prahu
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašičice gustina

Za testo:

  • 125 gr brašna
  • 40 gr šećera
  • 40 gr smeđeg šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo soli
  • 85 gr putera
  • 60 ml vrele vode
  • 30 gr šećera
  • malo cimeta

Priprema

U velikoj činiji promešati breskve sa obe vrste šećera, začinima, limunom i gustinom. Izručiti ih u sud ( 20x20 cm), pa peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C.

Za to vreme u činiji pomešati brašno sa praškom za pecivo, solju i obe vrste šećera, dodati puter i prstima ga utrljati u masu da se dobije mrvičasta smesa. Na kraju dodati vrelu vodu i sve lepo sjediniti.

Sud sa breskvama izvaditi iz rerne pa kašikom rasporediti testo preko voća. Kobler prekrite testom, mada se uglavnom pravi samo sa gomilicama testa poređanim po voću. Posuti preko testa šećer pomešan sa cimetom.

Peći dok ne dobije zlatnu boju još tridesetak minuta na 200°C. U toku pečenja testo će da naraste i bude vazdušasto, a posip od šećera napravi neku vrstu fine i tanke i hrskave korice.

Malo prohladiti, pa servirati toplo uz kuglu sladoleda od vanile.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs