SLATKA KAO MED

Pečena šargarepa sa medom i basamiko sirćetom: Savršena kombinacija ukusa koju ćete obožavati ovog leta!(RECEPT)

Ako više nemate ideja šta da pripremate kao prilog - evo jedna zdrave, lagane i savršeno ukusne kombinacije, koja savršeno ide uz meso!

Recepti
Autor:
Pečena šargarepa sa medom i basamiko sirćetom: Savršena kombinacija ukusa koju ćete obožavati ovog leta!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 750 g malih šargarepa
  • 2 kašike balsamiko sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber
  • Svež peršun

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200C, a tepsiju podmažite uljem. U posudi srednje veličine izmešajte med, sirće i maslinovo ulje. Ubacite šargarepu i sve dobro promešajte da šargarepa dobro upije smesu. Poslažite povrće u tepsiju i prelijte ostatkom umaka.

Pecite 30-40 minuta, a na pola pečenja promešajte. Na kraju začinite solju, biberom i pospite peršunom.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Thecookierookieblog)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs