isprobajte

Špagete sa pečenim belim lukom: Nikad jednostavnija, a preukusna testenina! (RECEPT)

Donosimo vam savršen predlog za jelo

Recepti 24.06.2020. - 15:07h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 glavice belog luka
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 500 grama testenine
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičica mlevenog crnog bibera
  • 15 grama svežeg peršuna
  • 25 grama parmezana
  • 1/4 kašičice čili papričice

 

Juneća čorbica: Tanjir zdravlja za uspešan dan! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te odsecite vrh s obe glavice belog luka.
  • Svaku glavicu stavite na aluminijsku foliju i prelijte ih kašikom maslinovog ulja.
  • Zamotajte beli luk u foliju tako da iseckana strana stoji prema gore.
  • Stavite beli luk na lim za pečenje i pecite sat vremena.
  • Kad beli luk bude pečen, izvadite ga i jednu glavicu grubo naseckajte nožem, a drugu ostavite celu.
  • U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dodajte preostale četiri kašike maslinovog ulja, naseckani beli luk, čili papričice, so i biber 
  • Pecite dva do tri minuta.
  • Dodajte kuvanu testeninu i drugu glavicu belog luka., te dobro ocedite.
  •  Kuvajte još pet minuta, pa ugasite vatru i dodajte peršun i parmezan.
  • Dobro promešajte i odmah poslužite.

 

Brza, lagana i bez pečenja: Voćna jogurt torta od banana i kivija je poslastica koja se ne propušta! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...