LAGANO LETNJE JELO

Punjene tikvice na italijanski način: Specijalitet leta, spreman za pola sata! (RECEPT)

Božanstveno lagana kombinacija sastojaka i veoma laka priprema će vam ovo jelo učiniti omiljenim ovog leta.

Recepti
Autor:
Punjene tikvice na italijanski način: Specijalitet leta, spreman za pola sata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ manjeg luka
  • 2 paradajza
  • 100 g parmezana
  • Naseckani bosiljak
  • So, biber po ukusu

Priprema:

Presecite tikvice po dužini i izdubite sredinu. Ostatke sitno iseckajte.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje. Ubacite naseckani luk i pržite nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte meso tikvica, narezani paradajz, naseckani bosiljak, so i biber. Prženje treba da traje otprilike pet minuta uz mešanje.

Tikvice položite u vatrostalnu posudu i pecite ih 6 -7 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Izvadite ih iz rerne i napuniti nadevom. Pospite tankim slojem narendanog parmezana i vratite u rernu još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mehurići.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs