sočna

Cezar salata: Osvežavajuća, lagana i preukusna! (RECEPT)

Donosimo vam recept za obrok salatu koja je uvek sjajan izbor

Recepti
13:53h Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 grama pilećeg belog mesa
  • nekoliko listova zelene salate
  • 30 grama parmezana
  • so i biber po želji

Krutoni, a možete uzeti i tost

  • 1 kriški hleba
  • 30 ml ulja
  • 1 čen belog luka

5 kobnih grešaka kod pripreme roštilja: Evo zašto vam ne ispadne dobro!

foto: Shutterstock

Preliv:

  • 1/2 kašičice senfa
  • nekoliko kapi soka od limuna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • Parmezan za dekoraciju po želji

Priprema:

  • Izgrilovati piletinu ili je propržiti pa je iseći na štapiće
  • U tiganju dobro ugrejati ulje, dodati čen belog luka.
  • Hleb iseći na kockice i pržiti dok skroz ne porumeni i postane hrskav.
  • Napraviti preliv tako što ćete u posudu staviti žumance, senf i limunov sok.
  • Mešajući nalivajte maslinovo ulje sve dok ne dobijete gustu masu.
  • U smesu stavite pasiran i izgnječćen beli luk.
  • U činiju stavite krutone od hleba, usitnjenu salatu i preliti prelivom.
  • Lagano promešajte varjačom i posolite i pobiberite po želji.
  • Poslagati grilovanu piletinu i posuti parmezanom.

5 brzih jela za 5 dana u nedelji: Ručak gotov za čas posla! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs