Bakina kuhinja

Pita sa grizom, jabukama i tikvicom: Slatkiš na neobičan način (RECEPT)

Kad želite da se zasladite na brzinu

Recepti 11.06.2020. - 09:32h Autor: Bakina i dekina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1/2 kg tanjih kora, 500 g jabuka, malo šećera, 1 manja tikvica, 100 g suvog grožđa, 2 kašike griza, malo cimeta, vanilin šećer, ulje.

Priprema: Jabuke i tikvice oljuštiti i izrendati, dodati šećera po želji, suvo grožđe, malo cimeta i griz i sve izjednačiti.


Prvu koru raširiti, premazati malo uljem, tako i drugu. Na kraj u dnu staviti nekoliko kašika fila, saviti krajeve i uviti u rolnicu.

 

Poređati u podmazan pleh, premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...