Bakina kuhinja

Pita sa grizom, jabukama i tikvicom: Slatkiš na neobičan način (RECEPT)

Kad želite da se zasladite na brzinu

Recepti
09:40h Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1/2 kg tanjih kora, 500 g jabuka, malo šećera, 1 manja tikvica, 100 g suvog grožđa, 2 kašike griza, malo cimeta, vanilin šećer, ulje.

Priprema: Jabuke i tikvice oljuštiti i izrendati, dodati šećera po želji, suvo grožđe, malo cimeta i griz i sve izjednačiti.

Prvu koru raširiti, premazati malo uljem, tako i drugu. Na kraj u dnu staviti nekoliko kašika fila, saviti krajeve i uviti u rolnicu.

Poređati u podmazan pleh, premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs