mEKO KO DUŠA

Pile u mleku: Džejmi Oliver otkriva tajnu najsočnijeg mesa! (RECEPT)

Možda vam kombinacija pileta i mleka, pa još sa dodatkom cimeta, ne zvuči kao nešto previše primamljivo, ali pošto recept dolazi od Džejmija Olivera, uvek vredi poslušati savete stručnjaka. On je svojim godinama iskustva i gomilom kuvara i emisija dokazao da se i te kako razume u sve vrste recepata, tako da ćemo mu verovati i ovaj put i preneti vam ovaj recept.

Recepti
Autor:
Pile u mleku: Džejmi Oliver otkriva tajnu najsočnijeg mesa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ono što je vrlo bitno u vezi sa ovim receptom je da je vrlo lako pripremiti ga, samo je potrebno pratiti uputstva. Dobro je i to što ne morate da pripremate pile par dana ranije kako bi odstojalo sa začinima, već se sve radi na licu mesta. Lepota toga što ne očekujete da ta kombinacija sastojaka uspe je u iznenađenju kada vidite koliko je meso meko nakon pripreme. Jedina varijacija na temu recepta je to što možete posudu prekriti tokom prve polovine pripreme, ali i ne morate.

Sastojci:

  • Pile od oko 1,5 kg
  • 100 g neslanog putera
  • Maslinovo ulje
  • Pola štapića cimeta
  • Pregršt sveže žalfije
  • 2 limuna
  • 10 češnjeva belog luka
  • 500 ml mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 190˚C i pripremite posudu za pečenje u koju ćete staviti pile Začinite ga dobro solju i biberom i pržite ga na puteru sa malo ulja, redovno ga okrećući kako bi svuda dobilo istu zlatnu boju

Sklonite sa vatre, izvadite pile na tanjir i izbacite ostatak ulja i putera iz posude. U međuvremenu oljuštite koru limuna.

Vratite pile u posudu i dodajte mu ostale sastojke, a beli luk nemojte da ljuštite. Stavite u zagrejanu rernu i pecite sat i po. Povremeno otvorite rernu kako biste prelili pile sokom u kome se peče.

Prilikom serviranja, odvojite meso od kostiju i sipajte na tanjir sa dosta sosa. Neki od predloga za serviranje su spanać ili neki drugi zeleniš i pire od krompira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs