Morate da probate

Policijska torta: Najmekši čokoladni dezert na svetu! (RECEPT)

Za mir i red na ulicama tu je policija, a za mir i red u kući može da posluži i policijska torta

Recepti
Autor:
Policijska torta: Najmekši čokoladni dezert na svetu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 24 kašike brašna
  • 24 kašike šećera
  • 24 kašike mleka
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

Način pripreme: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca stavimo u sud za mućenje, a žumanca u veći sud. Mikserom mutimo belanca dok ne dobiju potrebnu čvrstinu. Zatim mikserom mutimo žumanca i dodajemo šećer, mleko, brašno i prašak za pecivo.

Kada se sastojci sjedine dodamo izmućena belanca i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini. Testo nanesemo u dva okrugla kalupa za pečenje obložena pek papirom. Pečemo 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pripremamo fil tako što u šerpu sipamo mleko, i dodamo margarin i šećer. Čokoladu za kuvanje i 100 grama bele čokolade izlomimo na parčiće, dodamo u šerpu i mešamo varjačom.

Izvadimo patišpanj iz kalupa i odstranimo papire. Jedan okrugli kalup obložimo aluminijumskom folijom. U šerpu na šporetu dodamo mlevene orahe i promešamo, pa sklonimo sa vatre.

Patišpanje isečemo na po dve jednake kore, tako da se dobiju četiri. Prvu koru stavimo u kalup obložen folijom. Na koru nanesemo dve kutlače vrelog fila. Naizmenično ređamo kore i svaku prelijemo filom, pa i poslednju koru prelijemo filom.

Stavimo kalup u frižider da se torta ohladi. Preostalih 100 grama bele čokolade izlomimo na parčiće i stavimo u šerpicu na šporetu da se rastopi sa malo ulja. Prohlađenu rastopljenu belu čokoladu nanesemo na ohlađenu tortu u kalupu. Odstranimo stranice kalupa i otvorimo foliju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs