PO TRADICIONALNOM RECEPTU

Londonske štanglice: Ukus tradicije i kombinacija sastojka koja osvaja sva čula! (RECEPT)

Ovaj čuveni kolač nikada ne izlazi iz mode, a njegov ukus teško je zaboraviti

Recepti
21:53h Autor:
Foto: Profimedia

Potrebni sastojci za koru:

  • 250 g margarina
  • 4 žumanceta
  • 125 g šećera
  • 300 g brašna

Potrebni sastojci za premaz:

  • 4 belanaca
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 50 g seckanih oraha

Priprema:

Margarin umutiti sa žumancima i šećerom, pa dodati brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Rastanjiti ga na velicinu pleha, testo staviti u podmazan i brašnom posut pleh. Namazati ga džemom od kajsija (potrebno je oko 4-5 kašika, ali po želji možete se staviti i više).

Belanca dobro umutiti sa šećerom, pa im dodati mlevene orahe. Ovako pripremljen premaz premazati preko testa i džema, posuti seckanim orasima i peći na 200C oko 25-30 minuta.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs