BEZOBRAZNI MUS

Bezobrazni mus "golog kuvara": Džejmi Oliverov slatki, brzi i čokoladni kec iz rukava!(RECEPT)

Desert koji je bezobrazno ukusan...

Recepti
Autor:
Bezobrazni mus "golog kuvara": Džejmi Oliverov slatki, brzi i čokoladni kec iz rukava!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci za četiri osobe:

· Mrvljena crna čokolada 225 grama

· 70 grama putera isečenog na komade

· 350 ml punomasne pavlake

· Dvajaja

· Jedna kašika amareto likera

· Dve kašike meda

Priprema:

U činiji postavljenoj nad šerpu sa vodom koja tiho ključa istopite puter i čokoladu, pa sklonite sa vatre. U drugoj posudi umutite pavlaku, tako da bude srednje gustine (ne pregusta). U trećoj činiji umutite jaja i med tako da dobijete penastu masu. Dadajte amareto, otopljenu mešavinu čokolade i putera, ali veoma nežno, da ne izgubite penastost mase sa jaima i medom. Kada sve to sjedinite, sadržaj sipajte u manje čaše ili činije i ostavite da se hladi u frižideru sat vremena.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs