mnogo ukusna

Čokoladna ovsena kaša sa banamama: Doručak koji se pamti! (RECEPT)

Donosimo vam odličan recept za malo drugačiji doručak koji će vas ujedno i zasladiti

Recepti 12.05.2020. - 16:25h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 šolje bademovog mleka
  •  3/4 šolje vode
  • 2 zrele banane (jedna isečena na kockice, druga isečena na kolutiće)
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike meda
  • 1/3 šolje iseckanih oraha
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 2 kašike sitno iseckane čokolade s velikim procentom kakaoa

 

Domaći sladoled sendvič od vanile: Slatko zadovoljstvo! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Zagrejte  u šerpi bademovo mleko, vodu, kockice banane, ekstrakte vanile i badema i so.
  • Kada počne da vri, sklonite s ringle i umešajte ovsene pahuljice, kakao i kašiku meda.
  • Vratite šerpu na ringlu, te kuvajte na srednjoj temperaturi, te povremeno mešajte dok ovsene pahuljice ne omekšaju, oko 6 do 7 minuta.
  •  Kada je kaša skuvana sipajte je u činije i preko stavite kolutiće banane, kašiku meda i iseckane orahe.
  • Preko po želji možete dodati i cimet i komadiće iseckane čokolade s većim procentom kakaoa.

 

Brza pita bez kora: Ukus obara s nogu, ovo ovo čudo morate probati! (RECEPT)

 

(Stil.Kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...