savršen desert

Torta od maka: Penasta poslastica kakvu još niste probali! (RECEPT)

Za ljubitelje maka donosimo slatkiš koji će zaseniti sve ostale poslastice

Recepti 05.05.2020. - 09:34h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

  • 8 belanaca
  • 200 grama šećera
  • 200 grama mlevenog maka
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

 

Sastojci za kremu:

 

  • 8 žumanaca
  • 200 grama šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 400 ml mleka
  • 250 grama margarina
  • komadići čokolade po želji

 

Torta od sira i manga: Kremasta poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema

 

  • Uključite rernu na 180 Celzijusa i pustite da se greje za pripremu biskvita, a posudu obložite papirom za pečenje.
  • U posebnoj posudi pomešajte sve suve sastojke osim šećera - mak, brašno i prašak za pecivo.
  • Umutite belanca i šećer da dobijete čvrst sneg, te dodajte suve sastojke u belance.
  •  Rasporedite smesu po posudi za pečenje.
  • Biskvit pecite 20 minuta na 180 Celzijusa.
  •  Čim se ispeče, odmah ga odlepite od papira. 
  • Za pripremu kreme, mleko stavite da se greje na laganoj vatri.
  • U posudi umutite penasto žumance, šećer i vanilin šećer.
  • Kada mleko prokuva, dodajte penasto umućena žumanca i mešajte.
  • Kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se krema ne zgusne.
  • Zatim je sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
  • Kada krema bude hladna,  mikserom umutite 250 g margarina u posudi.
  • Dodajte margarinu ohlađenu kremu i sjedinite mikserom.
  • Biskvit presecite na tri jednaka dela.
  • Kremu podelite na tri dela, te slažite kolač od maka po sledećem redosledu: biskvit-krema-biskvit-krema-biskvit - krema - komadići čokolade.
  • Ohladite pre posluživanja ili jedite odmah, kako god vi želite.

 

Mafini od banane: Poslastica koja će vas očarati na prvi zalogaj! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...