Oduševiće vas

Pljeskavice od krompira i feta sira: Meso koje se topi u ustima! (RECEPT)

Odličan prilog uz ovo jelo je pilav

Recepti 01.05.2020. - 09:35h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 2 veća krompira, 200-350 g mlevenog mesa, 1 jaje, 1 glavica crnog luka, malo prezli, kocka feta sira (oko 70 g), 3-4 čena belog luka, 1 kašičica mlevene paprike, suvi začin, so, biber, peršunov list, ulje.

Priprema: U mleveno meso dodati skuvan i izgnječen krompir, jaje, crni luk, sitno seckan beli luk, papriku, suvi začin, malo soli i bibera, peršunov list i 3-4 kašike prezli. Sve dobro izmešati.

 

Poslužavnik i ruke namazati uljem i praviti male pljeskavice provući kroz prezle i pržiti u ulju sa obe strane da porumene.

 

Vaditi rešetkastom kašikom na papirne salvete.

 

Odličan prilog uz ove pljeskavice je pilav.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...