BRZO, UKUSNO I ZDRAVO

Najlakša i najsočnija pita od jabuka IKADA: Bez mleka, brašna i margarina!

Najbitniji deo ovog recepta su – jabuke!

Recepti
Autor:
Najlakša i najsočnija pita od jabuka IKADA: Bez mleka, brašna i margarina!
Foto: Shutterstock

Standardne sastojke za testo u ovom receptu zamenili su orašasti plodovi, malo kokosovog ulja i ovsene pahuljice. Vredi isprobati ovu zanimljivu varijaciju pite od jabuka!

Potrebni sastojci:

Priprema:

  • Jabuke oguilite i krupno narendajte. Izrendane jabuke pospite sokom od limuna. Sve ostatke jabuka, uključujući i koru od jabuka prebacite u manju šerpu, prelijte sa 1 l vode, dodajte malo cimeta i muškatnog oraščića i kuvajte 20 minuta.
  • Suve sastojke pomešajte sa praškom za pecivo, dodajte orašaste plodove i ovsene pahuljice (samlevene).
  • Od kompota od jabuka uzmite 120 ml i dodajte im šećer i kokosovo ulje i zatim dodajte tome i suve sastojke. Sve dobro promešajte i onda dodajte jabuke. Lagano mešajući prebacite u kalup za pečenje ili pleh obložen papirom za pečenje.
  • Pecite oko 15 minuta na 180 C, a zatim smanjite temperaturu na 150 C i pecite još 15 minuta (ukupno pola sata).
  • Kada je pita gotova, pustite je da se malo prohladi pre sečenja, a možete, po želji, dodati preko šećer u prahu, kuglu sladoleda od vanile ili šlaga.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs